fbpx

In De Telegraaf van 21 november 2015 was het aangrijpende verhaal van slager Rensink uit Borne te lezen. Vorig jaar werd hij getroffen door een hartstilstand. Directe reanimatie door zijn vrouw, alsmede snelle hulp van ambulancemedewerkers die gebruik maakten van een defibrillator konden hem gelukkig het leven redden.

De heer Rensink begreep direct hoe belangrijk het geweest is dat er een defibrillator in de buurt was om hem de noodzakelijke stroomschok te geven die zijn hart weer in het juiste ritme bracht. Daarom heeft hij, samen met vrienden, kennissen en klanten geld ingezameld om zijn slagerij uit te rusten met een CardiAid AED. Het is een geruststellende gedachte dat hij nu zelf in staat is om anderen te redden, mocht de situatie zich voordoen.

Dit initiatief ondersteunen wij van harte. Zou het niet fantastisch zijn als meer ondernemers of winkeliersverenigingen over gaan tot aanschaf van een Automatische Externe Defibrillator? Voor de kosten hoeft men het in ieder geval niet meer te laten!